Fisk -> Wok med kveite

4 porsjoner | 20-40 min | Middels

Wok er en enkel og rask middagsrett. Kveite passer godt i woken siden det er en fast og fin fisk. Bruk de grønnsakene du liker og server med ris eller byggryn.

Ingredienser:

  • 600 g  kveitefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 dl  salt
  • 1 stk  chili, rød
  • 2 ss  koriander, frisk
  • 1 dl  soyasaus
  • 2 ss  sesamfrø
  • 1 dl  olivenolje
  • 1 stk  løk
  • 4 stk  selleri
  • 100 g  rettich
  • 150 g  spinat
  • 100 g  bønnespirer
  • 1 stk  gulrot
  • 4 ss  persille, frisk
  • 2 dl  fiskekraft
  • maisenna

Tilbehør:

jasminris | soyasaus | chilisaus

Framgangsmåte:

  • Lag saltlake ved å blande ut 0,5 dl salt i 6 dl vann.
  • Legg kveitebiter i saltlake i  ca.10 minutter. Skyll dem, og tørk på kjøkkenpapir.
  • Legg kveiten i en marinade av finhakket chili, koriander, soyasaus og sesamfrø. La ligge i ca. 2-3 timer. Hell av marinaden.
  • Sett woken på og la den bli god og varm. Ha i litt olje og tilsett fisk. La steke i ca. 2 minutter.
  • Ta kveiten ut og hold den varm.
  • Strimle løk, stangselleri og rettich og fres i wokpannen i ca. 30 sekunder.
  • Tilsett spinat, bønnespirer, strimlete gulrøtter og rettich. Stek raskt i 1-2 minutter.
  • Ha i fiskekraft. Kok opp og jevn evt. med litt maisennamel.
  • Smak til sausen med soyasaus, persille og litt salt.
  • Legg fisken tilbake i pannen.

Server med kokt jasminris eller byggryn, soyasaus og søt chili saus.