4 porsjoner | 20-40 min | Middels
Wok er en enkel og rask middagsrett. Kveite passer godt i woken siden det er en fast og fin fisk. Bruk de grønnsakene du liker og server med ris eller byggryn.
Ingredienser:
600 g kveitefilet, uten skinn og bein
- 0,5 dl salt
- 1 stk chili, rød
- 2 ss koriander, frisk
- 1 dl soyasaus
- 2 ss sesamfrø
- 1 dl olivenolje
- 1 stk løk
- 4 stk selleri
- 100 g rettich
- 150 g spinat
- 100 g bønnespirer
- 1 stk gulrot
- 4 ss persille, frisk
- 2 dl fiskekraft
- maisenna
Tilbehør:
jasminris | soyasaus | chilisaus
Framgangsmåte:
- Lag saltlake ved å blande ut 0,5 dl salt i 6 dl vann.
- Legg kveitebiter i saltlake i ca.10 minutter. Skyll dem, og tørk på kjøkkenpapir.
- Legg kveiten i en marinade av finhakket chili, koriander, soyasaus og sesamfrø. La ligge i ca. 2-3 timer. Hell av marinaden.
- Sett woken på og la den bli god og varm. Ha i litt olje og tilsett fisk. La steke i ca. 2 minutter.
- Ta kveiten ut og hold den varm.
- Strimle løk, stangselleri og rettich og fres i wokpannen i ca. 30 sekunder.
- Tilsett spinat, bønnespirer, strimlete gulrøtter og rettich. Stek raskt i 1-2 minutter.
- Ha i fiskekraft. Kok opp og jevn evt. med litt maisennamel.
- Smak til sausen med soyasaus, persille og litt salt.
- Legg fisken tilbake i pannen.
Server med kokt jasminris eller byggryn, soyasaus og søt chili saus.
 |